efiction efiction
efiction efiction
efiction efiction efiction efiction
Írói név: Victoria2002 [Kapcsolat] Valós név: Nyírő Szabina
Tagság kezdete: 2015. 09. 20.
Tagság típusa: Tag
Magamról:
A valódi nevemet nem szeretem, így átkereszteltem magam Victoriára. Olyannyira megszoktam ezt a nevet, hogy hallgatok is rá:) Budapesten élek, per pillanat 14 éves vagyok. Szabadidőmben írok, olvasok, néha a kettőt együtt is. Nagyon csendes és visszahúzódó vagyok, nem nagyon beszélek, ha kérdeznek, válaszolok, de önszántamból csak a barátaimmal, rokonaimmal beszélek:) Hajlamos vagyok elveszni a gondolataimban, és folyton álmodozni, amit én szeretek, de mások már kevésbé... :) Az történeteim párbeszédes részeit gyakran kimondom hangosan, amivel kiérdemelek pár, az elmeállapotomat firtató pillantást a körülöttem lévő emberektől.:D Ezenkívül megszállottan vonzódom mindenhez, ami francia:) A hajam sötétbarna, néha feketének nézik, a szemem közelről zöld, távolról kék, ki honnan nézi. :)

Fő szabályom, hogy kritikába vagy jót, vagy semmit. Tudom, hogy ezt nem így kéne, de nem tudnék leszólni semmit, elvégre én se vagyok egy J.K. Rowling:) Másrészt gyakran nincs elég időm rendesen végig olvasni valamit, úgyhogy csak gyorsan átfutom, ezért lehetséges, hogy ami nekem nem világos, az nem az író hibája, hanem én nem figyeltem oda eléggé.:( Ha valakit a fent leírtakon kívül más is érdekel, írjon nyugodtan erre az email címre: szabinadora@gmail.hu :)
Bétázást vállal: Igen
[Jelentsd]
Victoria2002 sorozatai [0]
Victoria2002 véleményei [2]
Victoria2002 kedvencei [0]
Történetek Victoria2002
Leírás: Nem tudom, ti elgondolkodtatok-e már azon, hogy mi lenne, ha Harry Potter helyet egy lányt neveznének a Kis Túlélőnek. Na, én ezt nemcsak elképzeltem, hanem meg is írtam a történetet. A történetet a Rowling által írta könyvekhez hasonlóan hétkötetesre tervezem, ennek az első kötetét látjátok most magatok előtt.

Az első kötet a Bölcsek Köve eseményeit dolgozza fel. Mivel már az alapötlet is egy alternatív világot teremt, a történet egyértelműen AU. Ennek ellenére egyes dolgokban hű maradtam Rowlinghoz, néhány szereplőt megtartottam az eredetiek közül. Ők leginkább azok közül kerülnek ki, akik alapvetően a varászvilághoz tartoznak, mint például a Weasleyk. Harry és Hermione nálam nincsenek, a Weasleyk viszont jelen vannak, igaz, némelyiküknek változtattam a születési dátumán. Például Ron az első kötetben másodéves, Ginny pedig elsős lesz.

És most a főszereplőről. Valentina Kinley többé-kevésbé normális életet élt, míg fel nem vették a Roxfortba. Az iskolában azonban barátokon kívül ellenségekre is szert tesz, s hamar rejtélyek gyűrűjében találja magát. Vajon életben tud maradni akkor, amikor nála erősebb ellenségei rá vadásznak? És ha sikerül is neki, milyen áron? Ez az első történetem, úgyhogy a véleményeket mindig szívesen fogadom!

A történethez blogot is készíttetem, mely az alábbi linken érhető el: http://sotetseglanya.blogspot.hu

Kategória: Általános; Szereplők: Albus Dumbledore, Filius Flitwick, Ginny Weasley, Hagrid, más griffendéles, más hollóhátas, más hugrabugos, más mardekáros, más tanár, más varázsló, Minerva McGalagony, Perselus Piton, saját szereplő, Voldemort; Fejezetek: 11 Tartalomjegyzék Sorozat: Nincs
Szavak száma: 27459; Olvasva: 1025; Befejezett: Igen Műfajok: regény
Figyelmeztetések: durva nyelvezet
Frissítve: 2017. 03. 04.; Feltöltve: 2016. 06. 17.
Leírás: Victoria2002 bemutatja: Valentina Kinley nyarát, A sötétség lánya folytatását. Ennélfogva a történetet csak az érti, aki olvasta az előzményt. Tehát a történetről:
Valentina és barátai hazaértek a szünetre, ám ezen a nyáron egyikük se számíthat békés pihenésre. Ugyanis még a Roxfort Expressen hazafelé tartva megbeszélték, hogy segítenek Valentinának megoldani egy újabb rejtélyt. Az izgalom félelemmel egészül ki, amikor rájönnek, hogy valakinek szándékában áll megölni őket. Valentina, Cori és Trevor pedig máris egy újabb közdelem részesei lesznek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.
Ebben a kisregényben megismerjük Dél-Amerikát varázsló-és mugliszemmel is, továbbá új szereplők bukkannak fel, ám közülük nem mindenki az, akinek látszik. Vajon kik azok, akik mindent megpróbálnak, hogy megöljék Valentinát és barátait? Mi kényszerít egy fiatal lányt arra, hogy halálfaló legyen? Hálám még mindig Bellatrix Blacket üldözi, véleményeket pedig elfogadok akkor is, ha negatív!
Kategória: Általános; Szereplők: saját szereplő; Fejezetek: 3 Tartalomjegyzék Sorozat: Nincs
Szavak száma: 14921; Olvasva: 155; Befejezett: Igen Műfajok: Nincs
Figyelmeztetések: durva nyelvezet, erőszak
Frissítve: 2017. 04. 30.; Feltöltve: 2017. 03. 12.