efiction efiction
efiction efiction
efiction efiction efiction efiction
[Vélemények - 6] Nyomtató
A sötétség lánya írta Victoria2002

Tartalom: Nem tudom, ti elgondolkodtatok-e már azon, hogy mi lenne, ha Harry Potter helyet egy lányt neveznének a Kis Túlélőnek. Na, én ezt nemcsak elképzeltem, hanem meg is írtam a történetet. A történetet a Rowling által írta könyvekhez hasonlóan hétkötetesre tervezem, ennek az első kötetét látjátok most magatok előtt.

Az első kötet a Bölcsek Köve eseményeit dolgozza fel. Mivel már az alapötlet is egy alternatív világot teremt, a történet egyértelműen AU. Ennek ellenére egyes dolgokban hű maradtam Rowlinghoz, néhány szereplőt megtartottam az eredetiek közül. Ők leginkább azok közül kerülnek ki, akik alapvetően a varászvilághoz tartoznak, mint például a Weasleyk. Harry és Hermione nálam nincsenek, a Weasleyk viszont jelen vannak, igaz, némelyiküknek változtattam a születési dátumán. Például Ron az első kötetben másodéves, Ginny pedig elsős lesz.

És most a főszereplőről. Valentina Kinley többé-kevésbé normális életet élt, míg fel nem vették a Roxfortba. Az iskolában azonban barátokon kívül ellenségekre is szert tesz, s hamar rejtélyek gyűrűjében találja magát. Vajon életben tud maradni akkor, amikor nála erősebb ellenségei rá vadásznak? És ha sikerül is neki, milyen áron? Ez az első történetem, úgyhogy a véleményeket mindig szívesen fogadom!

A történethez blogot is készíttetem, mely az alábbi linken érhető el: http://sotetseglanya.blogspot.hu
Korhatár: 14
Kategória: Általános Szereplők: Albus Dumbledore, Filius Flitwick, Ginny Weasley, Hagrid, más griffendéles, más hollóhátas, más hugrabugos, más mardekáros, más tanár, más varázsló, Minerva McGalagony, Perselus Piton, saját szereplő, Voldemort
Műfajok: regény
Figyelmeztetések: durva nyelvezet
Kihívások:
Sorozat: Nincs
Fejezetek: 11 Befejezett: Igen
Szavak száma: 27459 Olvasva: 1696
Feltöltve: 2016. 06. 17. Frissítve: 2017. 03. 04.

1. Természetmágus by Victoria2002 [Vélemények - 1] (2212 words)
Nem tudom, hogy ti elgondolkoztatok-e már azon, hogy mi lenne, ha Harry helyett egy lány lenne a Kis Túlél?. Ez a lány Valentina Kinley, akinek az élete gyökeres fordulatot vesz, amikor felveszik a Roxfortba. Néhány nap alatt kétszín? barátok, veszélyes ellenfelek, ártó szándékok és sötét titkok gy?r?jében találja magát. Vajon túléli a kalandokat? Ha kedvet kaptál egy hosszabb AU történethez, olvass bele!

2. Beosztás by Victoria2002 [Vélemények - 1] (2613 words)
Valentina felszáll a Roxfort Express-re, és ezzel rögtön a dolgok közepébe csöppen. Kiderül, ki volt az a lány, akivel Madam Malkin szalonjában találkozott.

3. Piton kedvence by Victoria2002 [Vélemények - 1] (2150 words)
Valentina Kinley már tizenhét napja van a Roxfortban. Belepillanthatunk az els? napjába, és az els? tanórák eseményeibe. És ha mindez nem lenne elég, Valentina nyomozni kezd a könyvtár Zárolt Részlegében.

4. A Bölcsek Köve by Victoria2002 [Vélemények - 1] (2213 words)
A Roxfortba beköszönt a Halloween. Ám az ünnep a vidámságon kívül kalandot, és komoly életveszélyt is jelent egyes tanulók számára. Valentina megmutatja, hogy méltó helye lenne a Hollóhátban, és fény derül a lány egy olyan képességre, amit eddig még csak nem is sejtett.

5. Sötét gyerek by Victoria2002 [Vélemények - 1] (2227 words)
A Roxfortba beköszönt a tél, és ezzel együtt a szünet is. Valentinát nagy örömmel tölti el a szünet gondolata, mert ez azt jelenti, hogy hazautazhat a nagynénjéhez. Ám az indulást megelőző reggel Cori olyat tesz, amivel kivívja Valentina dühét.

6. Yellowknife by Victoria2002 [Vélemények - 1] (2383 words)
És itt is van a következő fejezet. Most, hogy túl vagyok a felvételin, igyekszem hetente hozni a frissítéseket. Jó olvasást! :)

Valentina Diane-nel tölti téli szünetet azon a helyen, ahová nagynénje vitte. Ám izgalmakból most sincs hiány, Valentina az erdőben járva belebotlik egy rejtélybe, és elhatározza, hogy megfejti. Ezenkívül megtud Diane-től pár dolgot a természetmágiáról.

7. Szabályszegők by Victoria2002 [Vélemények - 0] (2558 words)
A szünet után Valentina visszatér a Roxfortba, ahol Lena tanácsára megpróbál beszélni Corival. A nem túl sikeres beszélgetés után elrohan a roxforti tó partjára, útközben azonban belebotlik Ginnybe, és sajnos a mardekárosokba. Sandrát felfrissítette a szünet, most újult erővel veti bele magát mások bántásába.

8. Az unikornis by Victoria2002 [Vélemények - 0] (2529 words)
A roxfortban a szünet után lassan minden visszatér a rendes kerékvágásba. Ám egy este egy bajba jutott állat kéri Valentina segítségét, a lány pedig kötelességnek érzi, hogy segítsen, még akkor is, ha ezzel saját magát sodorja bajba.

9. Tüzes lány by Victoria2002 [Vélemények - 0] (2478 words)
A Roxfortban immár június van, elkezdődött a vizsgaidőszak. Valentina egyik este álmot lát, mely a Tiltott Rengetegbe hívja. Egyetlen percnyi gondolkozás nélkül odamegy, és lehet, hogy ezzel sodorja magát a legnagyobb veszélybe. De persze ő Valentina Kinley, a természetmágus, így nem kétséges, hogy harcol, még akkor is, ha a sötétség erői túlerőben vannak. Vajon ki lesz a győztes? Jó olvasást nektek, a véleményeiteket pedig várom sok szeretettel!

10. Vallomás by Victoria2002 [Vélemények - 0] (2347 words)
Az összecsapás után Valentina a gyengélkedőn ébred, ahol folytat egy kis beszélgetést Dumbledore-ral. Elhatározza, hogy beszél Pitonnal, ám a beszélgetésük érdekes fordulatot vesz, amikor Piton egy ajánlattal áll elő. Ezután következik az évzáró, mely szintén meglepetéseket tartogat, Valentina pedig komoly döntést hoz.

11. A sötétség lánya by Victoria2002 [Vélemények - 0] (3749 words)
s ide is eljutottunk: me az utols fejezet! Megtudhatjuk, hogyan reaglt Trevor s Cori arra, hogy ki Valentina apja, illetve Valentina elmondja a nyri terveit a bartainak. s mg mielőtt megrkeznnek a King's Crossra, Valentink mr meg is terveztk a kvetkező kalandjukat.